Turku once again

Sunnuntaina vietimme hengailupäivän Turussa. Kaikki meni nappiin paitsi sään suhteen – olin valmistautunut sandaaleilla ja napapaidalla kun asianmukaisemmat varusteet olisivat olleet kaulahuivi tuulenpitävä takki . Note to self: mene ulos pönöttämään pariksi minuutiksi arvioidaksesi kunnolla kuinka monta vaatekerrosta kannattaa roudata mukana. Pelkkä vilkaisu ikkunasta on yhtä tyhjän kanssa. Tarkista myös päivän sääennuste. 

Hyinen tuuli suoraan Siperiasta sai hampaani kalisemaan kuin pahimpana pakkaspäivänä. Jorma tapansa mukaan roudasi mukanaan kahta hupparia, joista sain toisen ylleni. Taisi tyyppi tietää jo etukäteen meikäläisen heittäytyvän vilukissaksi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ensimmäisenä suuntasimme minnekäs muuallekaan kuin Turun linnaan. Olen käynyt siellä joskus natiaisena ja ainoa asia mitä muistan kyseiseltä keikalta on piika-asuun pukeutuneen oppaan kertoneen, että joku kuningas tms. hiipi öisin salaa linnan keittiöön syömään mansikkajäätelöä. Näinkin tuikitärkeitä faktoja sitä muistaa vuosien jälkeen!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sunnuntaina kaikki ravintolat ja kahvilat olivat tupaten täynnä. Dennisessä odottelimme reilun tunnin pizzoja ja saimme lopulta eteemme ihan maistuvat lätyskät.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jälkkäriksi haettiin pohjaan palaneet take away -kahvit ja jätskit kioskilta ja mentiin rantaan istuskelemaan.

Turku, oot aika kiva.

4 thoughts on “Turku once again

  1. Onpa Turku kaunis! Oon ollut siellä pari kertaa vain ihan pikavisiitillä, enkä oo ilmeisesti koskaan pitänyt silmiä auki:D
    Ei oo kyllä mitään pahempaa, kuin olla kylmissään. Se pilaa kaiken ja etenkin jos kyse on uuteen paikkaan tutustumisesta! Itelläkin mennyt lomia/lomapäiviä vähän ”pilalle” sen vuoksi, etten oo voinut ottaa lämpimiä vaatteita mukaan, kun oon suomalaisena kuvitellut että etelässä on lämmin. Näin kävi mm. Turkissa maaliskuussa ja Ranskassa syyskuussa. Nykyään yritän olla fiksumpi ja Texasiin verrattunahan aika moni paikka onkin viileämpi:)

    Tykkää

  2. Haha, voi ei 🙂 oon joskus ihan älytön jääräpää pukeutumisen kanssa. Joku päivä vaan päätän että nyt on kesä, toppia ja hametta vaan päälle ja sit kärsin seurauksista. Enkä jaksais ottaa vaan varmuuden vuoksi mukaan takkia vaikka näköjään pitäis 😀

    Teksasin jälkeen kaikki paikat tuntuu ihan varmasti kylmemmiltä 😀

    Tykkää

Jätä kommentti